Thursday, April 22, 2010

~~IRIS~~

hello uolsss... dah lama tak update... dah nak naik sawang kan?? hahahahhaa ok.... mood tengah baik, tesis hampir siap, final paper hampir dekat walaupun tak sentuh apa-apa lagi note pasal subjek tu, hurrmmm hadorrr!!! tapi tak apa, nanti confirm bersentuh jua... hari ni nak kongsi 1 cerita dengan korang... asyik cerita pasal hidup aku ja kan dua-tiga menjak ni, so hari ni nak kongsi 1 korean drama yang best... tajuk cerita ni 'IRIS' dan baru release september 2009... drama korea yang penuh aksi dan ada juga sedikit elemen sedih dan romantik... aku akui aku menangis di sesetengah part... damn malu!!! sebabnya aku tengok cerita ni bersama yang tercintaku, dia yang tak pernah layan cerita korea ni secara tiba-tiba berminat, sebab aksi katanya.... hehehehehe... sikit sinopsis pasal cerita ni, megisahkan pasal hero dia, Kim Hyun Jun, seorang agen yang kerja di bawah NSS yang berfungsi menjaga keselamatan Korea Utara.. leader kepada NSS ni bernama Baek San, dialah yang bertanggungjawab memporak-perandakan hidup Hyun Jun dari kecil... dialah yang bunuh parents Hyun Jun, hantar Hyun Jun ke rumah anak yatim lepas tu dah besar ambil Hyun Jun bekerja bawah dia sampailah satu masa membuatkan Hyun Jun hidup dalam buangan gara-gara membunuh Perdana Menteri Korea Selatan yang kononnya untuk menjaga keamanan negara... Semua yang dibuat oleh Baek San bersebab, sebabnya ialah nak hidupkan program nuklear di Korea Utara yang kononnya akan menampakkan Korea Utara sebagai lebih hebat dan maju dari Korea Selatan... kesimpulannya kisah pasal pergaduhan Kore Utara dan Korea Selatan... tapi seriusly best!! kesian dekat Hyun Jun yang jadi kambing hitam atas program tu... dahlah hidup dalam buangan, berpisah dengan girlfriend, Seung Hee dan kawan baik dia, Sa Woo pula ditugaskan untuk bunuh dia sebab nak hapuskan bukti katanya... kalau korang nak faham sendiri kena tengok cerita ni... memang best, penuh aksi dan sangat romantik!!! serius!!! bawah ni antara gambar-gambar pelakon cerita IRIS... trailernya di atas... happy watching guys!!!

2 comments:

  1. nak tengok cite ni sebab ade TOP, hee~ :)

    ReplyDelete
  2. tengok2..sangat best!! mmg 5stars!! ;)

    ReplyDelete